Isak na svečanoj akademiji povodom obilježavanja 12. juna Dana policije MUP-a USK

Isak na svečanoj akademiji povodom obilježavanja 12. juna Dana policije MUP-a USK

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak prisustvovao je svečanoj akademiji povodom obilježavanja 12. juna Dana policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

„U ime Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova upućujemo vam iskrene čestitke povodom Dana policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, sa željom da i dalje postižete uspjehe i dobre rezultate u ispunjavanju vaših zadataka u očuvanja mira i stvaranju sigurnijeg okruženja za svoje građane. U prethodnom periodu imali ste velike izazove po pitanju migrantske krize, kao i izazove na ublažavanju posljedica prirodnih nepogoda koje su pogodile područje Unsko-sanskog kantona, ali ste pokazali svoju stručnost, hrabrost i profesionalnost. Na Dan policije, ali i svakog dana, trebamo da se sa posebnim poštovanjem sjetimo svih poginulih i preminulih policajaca MUP-a koji su svoje živote dali za slobodnu i suverenu Bosnu i Hercegovinu. Uvjeren sam da ćete i u budućnosti nastaviti da se profesionalno i patriotski odnosite prema ovom časnom, ali odgovornom i teškom zanimanju, sve za sigurniji i bezbjedniji život naših građana“, naveo je ministar Isak u čestitki.

U delegaciji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova koju je predvodio ministar Isak bili su predstavnici Kabineta ministra, Mustafa Selamanović, komandant Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije FMUP-a i Nusret Beširević, vršitelj dužnosti direktora Policijske akademije FMUP-a.

Ministar Isak posjetio je danas i detašman Federalne uprave policije u Bihaću gdje su ga dočekali Mate Kovač i Ibro Dizdarić. Na sastanku su razgovarali o izazovima sa kojima se susreću policijski službenici u Unsko-sanskom kantonu. Ministar je podržao aktivnosti detašmana kao i zalaganje policijskih službenika koji su učestvovali u realizaciji brojnih akcija suzbijanja krivčnih djela.