Gradska uprava Zenice i dalje ne poštuje odluke Gradskog vijeća i nastavlja kršiti sporazum sa NK Čelikom

Gradska uprava Zenice i dalje ne poštuje odluke Gradskog vijeća i nastavlja kršiti sporazum sa NK Čelikom

Gradska uprava ne poštuje odluke Gradskog vijeća i nastavlja kršiti sporazum. Dug prema klubu: 255.244,55 KM!

Nažalost, izostala je uplata 13. rate u iznosu 18.509,80 KM koju je Grad Zenica jučer bio obavezan uplatiti klubu. Iako Grad Zenica uredno izvršava obaveze po potpisanom reprogramu s Poreznom upravom FBiH, istovremeno nastavlja s neispunjavanjem druge preuzete obaveze iz Sporazuma o međusobnoj saradnji s NK Čelik Zenica – da klubu transferira sredstva naplaćena od zakupnina poslovnih prostora u sklopu stadiona Bilino polje, te dug na današanji dan iznosi:Gradska uprava ne poštuje odluke Gradskog vijeća i nastavlja kršiti sporazum. Dug prema klubu: 255.244,55 KM!

Nažalost, izostala je uplata 13. rate u iznosu 18.509,80 KM koju je Grad Zenica jučer bio obavezan uplatiti klubu. Iako Grad Zenica uredno izvršava obaveze po potpisanom reprogramu s Poreznom upravom FBiH, istovremeno nastavlja s neispunjavanjem druge preuzete obaveze iz Sporazuma o međusobnoj saradnji s NK Čelik Zenica – da klubu transferira sredstva naplaćena od zakupnina poslovnih prostora u sklopu stadiona Bilino polje, te dug na današanji dan iznosi:

Glavnica: 240.627,40 KM
Kamata: 14.617,15 KM
Ukupno: 255.244,55 KM.

Podsjećamo javnost da je Gradsko vijeće 18.11.2021. godine donijelo jasan zaključak da Gradska uprava izvrši uplatu glavnice dugovanja prema NK Čelik Zenica za 2021. godinu i to u iznosu: 203.607,80 KM, međutim Gradska uprava se oglušila i na taj zaključak iako svako neispunjavanje odluka Gradskog vijeća predstavlja krivično djelo!

Ovim putem izvještavamo javnost i da će klub, iako to nije dužan, predati svu potrebnu dokumentaciju za javni poziv za dodjelu sredstava iz transfera za sport iz budžeta Grada Zenica, te i na taj način zatražiti samo sredstva koja klubu pripadaju od zakupnina poslovnih prostora kako je i definirano Sporazumom o međusobnoj saradnji.

Izvor: zenit.ba