Galijašević: Zadovoljni smo kvalitetom socijalnog dijaloga u ZE-DO kantonu -Potpisani svi kolektivni Ugovori

Galijašević: Zadovoljni smo kvalitetom socijalnog dijaloga u ZE-DO kantonu -Potpisani svi kolektivni Ugovori

Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije ponosan je na kvalitet socijalnog dijaloga koji sa socijalnim partnerima vodi Vlada Zeničko-dobojskog kantona na čelu s premijerom Mirnesom Bašićem.

Ova Vlada vodi jedinstvenu politiku plaća za više od 8.500 uposlenih koji plaću dobijaju iz budžeta Zeničko-dobojskog kantona – policajce, prosvjetare, državne službenike i namještenike u pravosuđu i javnoj upravi, te kontinuirano radi na unapređenju njihovog materijalnog položaja. Vlada je protekla dva mjeseca zaključila nove kolektivne ugovore sa svim sindikatima budžetskih korisnika. Važno je napomenuti da se od 2021. godine primjenjuje i novi kolektivni ugovor za više od 2000 zdravstvenih radnika.

“Izuzetno sam zadovoljan socijalnim dijalogom koji Vlada vodi sa socijalnim partnerima. To potvrđuje opredjeljenje SDA da, koristeći sve raspoložive institucionalne mehanizme vlasti, kontinuirano radi na poboljšanju materijalnih prava i položaja radnika, a u isto vrijeme činimo sve da kroz različite programe jačamo konkurentnost naše privrede koja je kičma ekonomije BiH”, rekao je Miralem Galijašević, predsjednik KO SDA i zastupnik u Parlamentu FBiH.

SDA ZDK