Galijašević: Uspjeli smo izlobirati – Nemila dobija priključak na koridor Vc

Galijašević: Uspjeli smo izlobirati – Nemila dobija priključak na koridor Vc

Zastupnik SDA u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH i predsjednik KO SDA ZDK, Miralem Galijašević, na svom FB nalogu saopćio je da je PD Parlamenta FBiH, nakon lobiranja zastupnika SDA, usvojio odluku koja je stvorila pretpostavke da se omogući priključak i isključenje na koridor Vc u naselju Nemila kod Zenice.

Saopćenje putem FB prenosimo u cjelosti:

“Upravo je na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH usvojen Prijedlog Odluke o donošenju Prostornog plana područja posebnih obilježja od značaja za Federaciju BIH “Autocesta na koridoru Vc” za period od 20 godina.

Usvajanjem ove Odluke stvoreni su uslovi da se na području Zeničko-dobojskog kantona, a na koridoru VC, grade priključci na autoput kao što je priključak u Nemili, priključak u Žepču, petlja za Tuzlu u Žepču i ostali priključci. Zastupnici Stranke demokratske akcije u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH sa područja Zeničko-dobojskog kantona, Galijašević Miralem, Kaknjo Suad i Kokić-Hinović Adisa su uspjeli lobiranjem kod kolega zastupnika obezbjediti 61 glas za izglasavanje ove odluke!”, saopćio je Galijašević.

Izvor: direktno.ba