FUP poziva građane da prijave svaki vid poziva na narušavanje sigurnosti u BiH

FUP poziva građane da prijave svaki vid poziva na narušavanje sigurnosti u BiH

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak i zamjenik direktora Federalne uprave policije Ensad Korman obraćaju se zajedničkim saopćenjem za javnost.

Federalna uprava policije poduzima mjere i radnje iz svoje nadležnosti vezano za objave na društvenim mrežama koje su uznemirile javnost u Bosni i Hercegovini, kao i o dešavanjima u susjednoj Republici Srbiji, saopćeno je danas.

Navode da se poduzimaju sve aktivnosti s ciljem sprečavanja narušavanja sigurnosne situacije u BiH.

“U saradnji sa kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova poduzimaju se aktivnosti s ciljem sprečavanja narušavanja sigurnosne situacije u Bosni i Hercegovini. Apelujemo na sve građane da prijave svaki ovakav ili sličan vid pozivanja na izvršenje ili prijetnje počinjenjem krivičnih djela nadležnim policijskim upravama“.

U narednom periodu će poduzeti sve, posebno u oblasti zaštite djece, naveli su.

“Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova će u narednom periodu inicirati i poduzeti sve korake kako bi se pospješio zakonodavno-pravni okvir, posebno u oblasti zaštite djece, te unaprijedila prevencija svih oblika devijantnog ponašanja”.

“Sa žaljenjem smo primili vijest o tragičnim dešavanjima u Republici Srbiji, te ovim putem upućujemo iskreno saučešće porodicama stradalih maloljetnika, kao i građanima susjedne zemlje”, zaključuju iz FUP-a.

Izvor: n1info.ba