FOTO: “Predizborni asfalt” nije dočekao ni naredne izbore u Zenici!

FOTO: “Predizborni asfalt” nije dočekao ni naredne izbore u Zenici!

Da je “predizborni asfalt” u Zenici dostigao vrhunac uvjerili su nas mještani ulice Štrosmajerova (MZ Trgovišće) u Zenici. Naime prije manje od 2 godine navedena ulica je asfaltirana.

Mještani navedene ulice ne kriju razočaranje i ogorčenost na izvedene radove, izvođače radova, nadzor, kao i Gradsku upravu Zenica kao investitora jer je ulica potpuno uništena i nije izdržala ni do narednih Općih izbora.

Ova ulica, u dužini od 800 metara, rekonstruisana je nakon 32 godine, te sredstva koja su iz budžeta Grada izdvojena za rekonstrukciju ulice iznosila su preko 160 hiljada KM.

„Ovo je jedan u nizu projekata kojim Gradska uprava vraća sredstva iz Budžeta građanima, za bolji i adekvatniji pristup svojim domovima, izvođaču i svim uključenima u ovaj projekat čestitam na dobro urađenom poslu“, poručio je tada gradonačelnik Fuad Kasumović nakon svečanog otvorenja puta.

Pa ovim putem im čestitamo i mi na rekordnom roku propadanja predizbornog asfalta koji nije izdržao do narednih izbora što će zasigurno dati ideju šta obećati i uraditi pred predstojeće izbore.

Asfalt politika je jako prozirna, niska, ali i štetna. Njome se ne postižu nikakva konkretna rješenja, problem se kamuflira, zatire pod tepih, a zajednički resursi se često troše u potpuno promašene svrhe.

Dok je predizbornog asfalta, ideja za glasove nikada neće nestati!