dr. Faruk Hodžić nakon novih poskupljenja u Zenici: “Gradonačelniče, pobrinite se za bolje uslove života građanima ovoga Grada umjesto što vam rastu apetiti za vlastiti interes!”

dr. Faruk Hodžić nakon novih poskupljenja u Zenici: “Gradonačelniče, pobrinite se za bolje uslove života građanima ovoga Grada umjesto što vam rastu apetiti za vlastiti interes!”

Povodom najnovijeg poskupljenja u Zenici, ovaj put cijena vrtića, oglasio se vijećnik SDA u Gradskom vijeću Zenica, dr. Faruk Hodžić. Reagovanje prenosimo u cjelosti, bez intervencija na tekstu:

“Svi smo vidjeli senzacionalan naslov o formiranju nove stranke aktuelnog gradonačelnika Zenice na čije je čelo naravno imenovao upravo sebe kao predsjednika.

Dok najavljuje “napad” na kanton za koji je uvjeren da je u stanju da ga vodi i da na svoja pleca i ledja stavi tu odgovornost, grad kojeg vodi vec drugi mandat mu u najboljem slucaju stagnira a u posljednje vrijeme i nazaduje.

Poskupili su vodu i grijanje!
Najnovije poskupljenje i udari na budžet građana, posebno roditelje vrtićke djece jeste i poskupljenje predškolskih ustanova, vrtića od 170 na 200 KM. Povećanje za skoro 20%.

Postavljam pitanje Fuadu Kasumoviću, gdje su i šta rade inicijative koje su kako vijećnici u Gradskom vijeću tako i zastupnici u Skupštini ZDK podnosili za refundiranje tj subvenciranje boravka djece od strane Grada Zenica u predškolskim ustanovama?

U kojoj su ladici smješteni ili polici, da skupljaju prašinu jer trenutni gradonačelnik i njegove stranačke kolege nemaju lične koristi od te inicijative?

Čovjek koji nije u stanju da lokalnu zajednicu unaprijedi u bilo kojem segmentu, uvodio bi senzacionalne promjene na kantonalnom nivou vlasti.
Preko 300 miliona KM je potrošio do sada a imamo Grad u fazi raspada i stalno NOVA poskupljenja.

Gradonačelniče, pobrinite se za bolje uslove života građanima ovoga Grada umjesto što vam rastu apetiti za vlastiti interes!? ” napisao je dr. Hodžić.

Izvor: FB/Faruk Hodžić