Dokad će Zeničani biti taoci šizofrene želje Fuada i Mersije da budu kao Bakir i Sebija?

Dokad će Zeničani biti taoci šizofrene želje Fuada i Mersije da budu kao Bakir i Sebija?

Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, pod neizdrživim je pritiskom supruge Mersije, koja više ne namjerava čekati nego po uzoru na Sebiju Izetbegović želi na čelo Kantonalne bolnice Zenica. Upravo je to razlog zbog čega je snimljen u krugu Kantonalne bolnice kako kaubojski opstruira naplatu parkinga.

Da odmah razjasnimo, a što nam je potvrđeno iz bliskog kruga ljudi gradonačelnika Zenica. Nije želja Kasumovića da pomogne građanima nego da finansijski našteti bolnici, i to iz čistog hira Mersije Kasumović, koja godinama ne uspijeva realizirati nedosanjani san: Biti kao Sebija Izetbegović ne čelu najveće bolnice u Kantonu. Mersija je to, navodno, od muža Fuada ultimativno tražila odmah nakon Lokalnih izbora 2016. godine kada je Kasumović izabran za gradonačelnika Zenice. A, Mersijin san seže još u godine kada je Fuad Kasumović bio vatreni SDA-ovac i obnašao istaknute funkcije na koje ga je postavila Stranka demokratske akcije.

Na jednoj stranačkoj večeri, koju je prije šest – sedam godina organizirala SDA, a kako tvrde svjedoci koji su mogli čuti razgovor ovog gornjovakufskog bračnog para, gledajući Bakira i Sebiju Izetbegović na najistaknutijem mjestu u sali, Mersija je Fuadu s tužnim uzdahom šapnula: „Kad ćemo mi Fuade biti vako važni“. Suprug Fuad odgovorio je: „Mersija, još malo sabura, dosta sam ja čeko“.

Nekoliko dana kasnije najavio se Bakiru Izetbegoviću, predsjedniku SDA, i ultimativno tražio da ga imenuje za direktora Razvojne banke Federacije. Naravno, Izetbegović je to odlučno odbio, svjestan da bi Razvojna banka Federacije pod Kasumovićevim upravljanjem ubrzo otišla u stečaj, kao i sve drugo čime je upravljao.

Od tog momenta počinje historija. Istina mračni historijski period za Zeničane, koji postaju taoci šizofrene želje Fuada i Mersije da budu kao Bakir i Sebija, jer je nedugo nakon toga Kasumović jeftinom populističkom kampanjom i nikada ispunjenim obećanjima uspio prevariti Zeničane i zasjesti u fotelju prvog čovjeka Zenice. Do danas je uspio ugasiti desetine firmi i sportskih kolektiva te sakupiti desetine krivičnih prijava. Istraživan je, hapšen… Odlučno i beskompromisno ispisivao je mračne stranice historije Zenice, praveći od nekada uglednog grada u Jugoslaviji kasabu koju zaobilaze svi osim iranskih agenata i bjelosvjetskih prevaranata!