Dok drugi hrle za zaradom, Brkić Petrol brine o građanima: Nude najjeftinije gorivo u Zenici

Dok drugi hrle za zaradom, Brkić Petrol brine o građanima: Nude najjeftinije gorivo u Zenici

Velika panika zavladala je među građanima cijele Federacije Bosne i Hercegovine, nakon sinoćnjih objava medija o enormnom poskupljenju nafte i naftnih derivata. Najavljivale su se cijene od gotovo 4 KM, pa iako do tako drastičnog poskupljenja nije došlo, mnoge benzinske pumpe podigle su cijene goriva, pa tako od jutros u Zenici gorivo u prosjeku košta između 2,71 i 2,86 KM po litru, kada je riječ o dizelu, dok cijene benzina idu čak i do 2,91 KM po litru.

Iako većina ovih benzinskih stanica vjerovatno još uvijek prodaje rezerve nafte koje su nabavili prije nego li je uopće došlo do rasta cijena na svjetskom tržištu, nije im bilo mrsko iskoristiti priliku, kao i uvijek i povećati cijene goriva. Ipak, postoje i svijetli primjeri, kao što je Brkić Petrol d.o.o. Zenica, na čijim pumpama je još uvijek moguće pronaći gorivo od 2,56 KM po litri za dizel i 2,61 po litri za benzin.

Dok drugi šute i koriste ovu priliku kako bi strah građana pretvorili u svoju zaradu, gladni i pohlepni, Brkić Petrol je jedan od najsvijetlijih primjera u Zenici i Federaciji BiH, te njihove pumpe nude gorivo prema realnim cijenama, ne koristeći momenat i paniku.

Čestitamo ovakvim privrednicima i zahvaljujemo im se što i u trenucima koji su teški u sektoru nafte i naftnih derivata vode računa o građanima i njihovim potrebama!

Podsjećamo, kolone automobila zakrčile su sinoć benzinske pumpe jer je u javnost plasirana vijest da će vozači od danas za litar goriva izdvajati čak 4 KM.

Kasno sinoć ministar trgovine FBiH Zlatan Vujanović rekao je da to nije tačno i da poskupljenja mogu biti u trenutnom prosjeku, odnosno rasponu cijena.

Do rasta cijena dolazi nakon skoka cijena nafte na svjetskom tržištu, koji je uzrokovan ruskom invazijom na Ukrajinu i poremećajem cijena širom svijeta.

Izvor: provjereno.ba