Da li se Zeničani trebaju zabrinuti za zdravlje gradonačelnika Zenice?

Da li se Zeničani trebaju zabrinuti za zdravlje gradonačelnika Zenice?

Ljekari, pogotovo oni koji završe sve škole, znaju da je izloženost suncu u najkritičnijem dijelu dana, opasna, a može biti kobna za zdravlje čovjeka. Gradonačelnik Kasumović je danas, 4. avgusta, usred najsparnijeg ljeta otkako se vrše mjerenja, pokazao nepoštovanje škola koje je završila njegova supruga, ali i nebrigu za zdravlje.

Prema zvaničnoj stranici prvog čovjeka grada, on je neposredno iza podneva boravio na vrelini sunca u Ulici Armije BIH na Meokušnicama. Tamo je, pomislićete na osnovu fotografije njegove PR službe, nadgledao postavljanje užarenog asfalta u ovoj ulici. Vrućina odozgo, vrućina odozdo, a da stvar bude gora po zdravlje gradonačelnika, prema istom izvoru, on je u ISTO VRIJEME pisao pamflet od nekoliko stranica pridike i govora reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BIH Kavazoviću.Nije jasno da li je ideja za onakvo dugo i smušeno pismo došla za vrijeme boravka ili se radi o posljedici, ali definitivno Zeničani moraju biti zabrinuti za sve aspekte gradonačelnikovog zdravlja. Zlobnici kažu da je to trebalo učiniti mnogo prije današnjeg dana, te da nema te škole koju treba završiti da bi se pomoglo.

Međutim, naš gradonačelnik i dalje piše pisma, iako mu u ured dolaze samo “napaljeni” fanovi bivših lažnih, a sad oficijelnog profila KF. Uostalom, možda je Kasumovićev recept za zdravlje da se nebrigom ojača organizam.

Kako drukčije prokomentirati činjenicu da je od dolaska na čelo Grada ukinuo polovinu naknade (drugu polovinu daje Dom zdravlja) za oboljele od bubrežnih oboljenja, te da za šest godina mandata nije htio, jedini od 12 općina i gradova u Kantonu, uplatiti ni jednu KM za Centar za djecu s posebnim potrebama. Značajnim uštedama na te dvije populacije Kasumović je osigurao da planinarska udruženja bliska njemu i “braći po alkoholu” dobiju, pa rasprodaju opremu, da tek formirana “ženska udruženja” koja vode kandidatkinje sa njegove liste naprasno dobiju po 10 hiljada KM…

Uostalom, ako on može finansirati svoje dijete (koje pripada u obje grupe kojima je uskratio naknade), a uz to imati pumpe, stanove, vile, poslovne prostore, auta, vrijednosti u dvocifrenim milionskim iznosima, mogu vala i penzioneri, invalidi….

Uostalom, neophodno je baš dugo stajati na suncu da bi vukao postupke koji oduševljavaju one koji ne razmišljaju svojom, nego “kroljevom” usijanom glavom.

Zabrinuta grupa građana