Bulajić: Rekonstruisana Masarykova ulica u Zenici svakodnevno nanosi bol (FOTO)

Bulajić: Rekonstruisana Masarykova ulica u Zenici svakodnevno nanosi bol (FOTO)

Krajem aprila mjeseca ove godine napokon su završeni svi radovi u Masarykovoj ulici koja se nalazi u centru Zenice. Ulica je duga samo 225 metara i za rekonstrukciju je bilo potrebno preko 9 mjeseci, što je svojevrstan rekord.

Mnogi privrednici su se u više navrata žalili, jer smanjen promet osoba je direktno uticao na poslovanje mnogih. Sredinom januara ulica je bila oblijepljena plakatima, a snimljen je i interesantan video sa figuricama StarWars-a.

Dva mjeseca poslije, pojedini građani su nezadovoljni izvršenim radovima, a prvenstveno zbog oštrih i visokih ivičnjaka, jer vozači pri parkiranju automobila oštećuju karambolke i gume.– Može i manji, ne mora biti baš “ovoliki”… čak i da nije “oštar” bio bi djelotvoran… ovako… svaki dan “nanosi bol”… – napisao je na svom profilu Goran Bulajić, vlasnik radnje “Gog” u Masarykovoj ulici.

Protokol obilježavanja Kurban-bajrama na području Medžlisa Islamske zajednice Zenica
I mnogi drugi građani Zenice su se žalili na sadašnji izgled ove ulice, pojedini zbog broja parking mjesta, kao i činjenice da se sada nalaze na lijevoj strani, kao i broju šahtova kojih je sada preko 30 u samo 225 metara, što će najvjerovatnije predstavljati problem u skorijoj budućnosti kada isti budu ‘propadali’.

Fotografije oštećenih vozila koje je objavio Bulajić možete pogledati u fotogaleriji.

Izvor: direktno.ba