Autobusko stajalište uništeno prije 3 dana, ni staklo nije uklonjeno

Autobusko stajalište uništeno prije 3 dana, ni staklo nije uklonjeno

U utorak navečer, 15. februara, oko 23.20 sati dogodila se saobraćajna nesreća uslijed koje je Armin D., vozač putničkog motornog vozila marke BMW, u ulici Sarajevska na dionici Glavne gradske magistrale od kružnog toka Mokušnice prema Bojinom viru, zabilo se u autobusko stajalište.

Kako je potvrđeno za radio Zenit u Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, vozilo se nakon udesa udaljio sa mjesta nesreće, ali brzom intervencijom policijskih službenika isto je pronađeno, a vozač priveden. Kako nezvanično saznajemo vozač Armin D. je bio u alkoholiziranom stanju i uslijed neprilagođene brzine uništio autobusko stajalište.

Tri dana poslije, mjesto udesa i dalje izgleda isto. Čak je i staklo rasuto po trotoaru. U Gradskoj upravi Grada Zenica očigledno imaju bitnijih poslova, od pisanja saopštenja, obilaska prigradskih naselja, hvaljenjem… Namjerno smo čekali tri dana da vidimo da li će iko poduzeti išta, ali kao što možete i vidjeti na fotografijama, mjesto nesreće je isto – neočišćeno.

U narednom periodu, kako sada stvari stoje, delegacije koje posjećuju Zenicu će morati imati posebnu ‘rutu dolaska i odlaska iz grada’ kako ne bi vidjeli pojedine dijelove, kao što je vjerovatno bio i slučaj sa jučerašnjom posjetom ambasadorice Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini Johannom Stromquist.

Izvor: zenit.ba