Arnel Isak: Za mene je država ispred svega i tako će uvijek biti!

Arnel Isak: Za mene je država ispred svega i tako će uvijek biti!

Nakon što je jučer u Sarajevu Predstavnički dom Parlamenta FBiH izglasao formiranje nove Vlade FBiH, u medijima se nekako najviše spominju imena dvojice Zeničana koji su također glasali za tu odluku, a riječ je o Kenanu Uzunoviću i Arnelu Isaku.

Upravo zbog toga što ga uglavnom spominju u negativnom kontekstu, danas se na tu temu na svom FB profilu oglasio Arnel Isak, a mi vam njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Žalosno je što je visoki predstavnik morao intervenisati kako bi se prekinulo još jedno razdoblje Vlade FBiH u tehničkom mandatu, ali zapitajmo se zašto je to tako?

Nikada sebe nisam stavljao na prvo mjesto. Država je ispred svega, i tako će uvijek biti. Ali kada napravite potez koji je prije svega patriotski i time date do znanja svima da vam je borba za državu ispred svega, a “zaštitnici” bošnjaka i države to izignorišu i ne daju vam nikakvu podršku, barem u vidu razgovora o tome kako dalje, e to je poražavajuće.

To ukazuje na jednu veliku predstavu za javnost. Očito se od samoga početka računalo na podršku NES-a koji bi pristao na sve samo da formira vladu Unsko-sanskog kantona. Sve ukazuje da je moj izlazak iz NES-a pomutio planove pa je zato i izostao svaki vid pokušaja razgovora i podrške od strane onih kojih odlučuju ko je bošnjak, a ko ne.

Moralo se razgovarati!

Istina je da sam rekao kako neću podržati jednokratna rješenja i dalje stojim pri tome stavu.

Koliko god istina bila gorka moramo je pogledati u oči i priznati sebi stvarno stanje.

Gledajući hladne glave i zdravog razuma, nametnuta rješenja vidim kao dugoročna. Radi se o trajnim rješenjima kojima se Predstavnički dom stavlja ispred važnosti Doma naroda Parlamenta FBiH i time se ojačava građanska država.

Moj glas je prvenstveno uticao na smjenu vlade u tehničkom mandatu i za šansu za promjene, jer to svi dugujemo građanima koji su nas birali.

U narednom periodu zagovarat ću ustavne reforme, jer Federacija BiH i njeni građani ne smiju trpiti zbog nečijih hirova.

Bosna i Hercegovina – moja domovina”

Arnel Isak