Arnel Isak napustio NES: “Ne u moje ime!”

Arnel Isak napustio NES: “Ne u moje ime!”

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH, Arnel Isak, na današnjoj sjednici parlamenta obratio se javnosti te u svom obraćanju naglasio da je država bitnija od pozicija te javno obznanio svoju odluku da napušta NES i da će djelovati kao nezavisni zastupnik. Kompletmo obraćanje pročitajte u nastavku:

“Ne u moje ime !

Uvažena predsjedavajuća, dopredsjedavajući, predsjednice, podpredsjednici FBIH, premijeru, članovi vlade, kolege zastupnici, uposlenici službi, gosti i mediji sve vas srdačno pozdravljam.

Prošlo je gotovo pola godine od završetka Općih izbora u Bosni i Hecegovini, i ja kao zastupnik u Federalanom parlamentu koji je prošao direktnom voljom građana iz izborne jedinice pet, osjećam moralnu potrebu i obavezu prema građanima FBiH da se obratim i prokomentarišem određene stvari.

Mi mladi ne smijemo dozvoliti da nam izgovor za loše poteze bude“to je politika” i “bitno je samo da smo u vlasti”. Kao što znate nedavno sam pisao i pozivao predsjedništvo NES-a da razmisli o kandidatima za ministre, koji se dovode u vezu sa nezakonitim radnjama. Oni su ipak ostali pri svojim stavovima i odlučili su da isti ostane njihov prijedlog.

Uporno zagovaramo priču o aktivizmu mladih u politici, želimo bolju državu za mlade, koji će se vraćati u Bosnu i Hercegovinu i tu graditi svoju budućnost. Nažalost, sve to ostaje mrtvo slovo na papiru jer na pozicije imenujemo stranačke poslušnike i političare koji imaju debeli dosije.

U proteklom periodu bio sam izložen velikim pritiscima i naredbama, tražili su od mene da šutim i radim što mi se kaže, jer oni su ipak „PREDSJEDNICI“ stranaka. Sve te radnje su poduzimane kako bi njihov kolač u dijelu vlasti bio veći. I eto ga, Federacija se daje za dio kolača, a interesi za građane se pretvaraju u lične, a navodno žele „promjene“. Žao mi je što će naši građani ispaštati zbog loših kadrovskih rješenja i političkih poslušnika. Jedan takav imenovan je i u ZDK, koji ništa drugo ne zna raditi osim biti na državnim jaslama. Pravi primjer za nas mlade!

I na kraju želio bih da poručim kako moja ruka neće biti dio nikakvog kolača, kako ga oni nazivaju, koji izdaje građane FBiH i interese bošnjačkog naroda. Biti ću protiv ovakve neustavne Vlade FBiH i ovom prilikom pozivam i ostale kolege koji su dio “većine” da razmisle prije nego dignu ruku za nešto što duboko u svome srcu osjećaju da nije uredu. Kada je u pitanju današnja sjednica glasati ću po svojoj savjesti i u interesu građana FBiH.

Također, ovim putem podnosim ostavku na funkciju predsjednika druge najveće organizacije po broju glasova unutar NES-a BiH, te kao zastupnik koji je direktnom voljom građana izabran u Predstavnički dom Parlamenta FBiH. Od danas sam nezavisni zastupnik i napuštam NES.

Država Bosna i Hercegovina i interes bošnjaka za mene je iznad ličnih interesa.
O svome daljnjem političkom angažmanu odlučiti ću zajedno sa svojim glasačima i građanima. Sigurno je da će on biti u pravcu borbe za državu i sve naše građane. Hvala vam!”

Video:

https://fb.watch/jKATVXZjdT/