Arnel Isak: Kasumović preko inspekcijskih organa ostvaruje svoje lične ciljeve

Arnel Isak: Kasumović preko inspekcijskih organa ostvaruje svoje lične ciljeve

Poštovane građanke i građani Zenice,

ponovo osjećam potrebu da vam ukažem na nove atake gradonačelnika Fuada Kasumovića na čast i imovinu moje porodice, kojim pokušava sakriti činjenicu da je protiv njega podignuta optužnica za teška krivična djela.

Naime, ovog jutra objavljeno je saopćenje Službe za inspekcijske poslove Grada Zenica, u kome su pokušali da opravdaju grube nasrtaje i dolazak pred domove moje porodice bez ikakve najave, uz policijsku pratnju. Ponovo svjedočimo pravdanju gradonačelnika Kasumovića koji, zapravo, preko inspekcijskih organa koristi položaj da bi, niskim udarcima, ostvario svoje lične ciljeve, a u cijelom procesu te informacije otkriva i podobnim novinarima.

Služba za inspekcijske poslove saopćila je da su mi uručili poziv za inspekcijski nadzor. Ja odgovorno i s dokazima tvrdim – poziv nisam dobio.

Dodatno poražavajuća činjenica je i da se u tom saopćenju spominju objekti unutar mog privatnog posjeda, za čiju legalizaciju sam aplicirao kao i svaki građanin, u situaciji kada jedino gradska uprava zna šta se tačno nalazi na tom posjedu, čime otkrivaju informacije o mom posjedu. Također, spominju prijavu mještana Lukovog Polja za navodnu nelegalnu gradnju koja je upućena putem Centra 72, u kojoj je spomenuta samo izgradnja zidova, dok je inspekcija dodala još i druge objekte u proces nadzora, što dodatno pokazuje stvarne motive ovih nasrtaja na moju porodicu i mene.

A stvarna situacija je sljedeća: Ja ništa ne krijem i svi objekti koji su predmet ove prijave su izgrađeni na zemljištu koje je u mom vlasništvu. Svi zidovi i drugi objekti su izgrađeni isključivo na mom posjedu, jer ja poštujem zakone ove države i ne gradim na cesti kao drugi i ne uzurpiram tuđe parcele, kako to recimo radi gradonačelnik Kasumović. Dakle, gradim u svom i to se jasno vidi sa fotografije na kojoj je granica mog zemljišta obilježena crnom linijom, a sporni zidovi plavom linijom.

Nisam izbjegavao nikakve pozive, niti dopise Službe za inspekcijske poslove, nego mi poziv nije dostavljen zbog tog što Gradska uprava Zenice ne poznaje zakonske propise koji se odnose na načine dostavljanja pismena strankama.

Svi objekti su, u skladu sa zakonom, prijavljeni za legalizaciju i sve je transparentno.

Ali ipak, uz sve to, imamo hajku i notorne laži, primitivan način obraćanja inspekcije koje izgleda kao da im tekstove piše upravo Fuad Kasumović, koji je svoj primitivizam dokazao svojim ponašanjem i organiziranjem pijanki.

U mom slučaju istražuju se i natpisi medija, i prijave navodnih građana, a jasni dokazi koji su objavljeni o nelegalno izgrađenoj kući Fuada Kasumovića i njegovom uzurpiranju državne imovine izgleda nisu zanimljivi inspekcijskim organima.

Čini se kako u Zenici postoje različiti aršini i zakoni za različite ljude, one koji su bliski Fuadu Kasumoviću i one koji nisu, te da prema njima djeluju i inspektori, i podobni mediji, i sve strukture. I to se danas dešava meni, a ako prođe nezapaženo desit će se bilo kome drugom.

Izvor: FB/Arnel Isak