Arnel Isak: Dok se u Zenici planira investirati 7 miliona KM, Kasumović radi nasrtaje na moju porodicu, integritet i imovinu

Arnel Isak: Dok se u Zenici planira investirati 7 miliona KM, Kasumović radi nasrtaje na moju porodicu, integritet i imovinu

Poštovani građani i građanke Zenice,

dužan sam vas obavijestiti o posljednjim dešavanjima i grubim nasrtajima gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića na moju imovinu, moj integritet i duševni mir moje porodice.

Jučer ujutro je na vrata moje porodične kuće u Zenici zakucala čitava delegacija inspektora iz građevinske inspekcije Grada Zenica, koji su došli po nalogu gradonačelnika. Bez ikakvog prethodnog poziva, koji bi zakonski trebao stići na moju adresu, bez ikakvih upozorenja, inspektori su se pojavili u pratnji policije, navodno kako im ja ne bih „napravio problem“.

Dok sam boravio na sastanku sa ambasadorom Velike Britanije dobio sam pozive uznemirenih komšija, koji su me pitali šta se dešava. Bili su zabrinuti za moju trudnu suprugu i maloljetno dijete, koje je uznemirilo sedam inspektora s policijskom pratnjom.

Iako sam za gradnju svoje porodične kuće dobio urednu građevinsku dozvolu i platio sve dozvole koje je potrebno platiti, na moja vrata zakucalo je, ne jedan, nego sedam inspektora. Zakucali su na vrata građanina Zenice koji nikada u životu nije napravio niti jedan prekršaj.

Sve to se dešava dok u Zenicu, kao ministar, planiram investirati više od 7 miliona KM, od čega 1,4 samo u Lukovo Polje, naselje u kojem doživljavam takve nasrtaje inspekcije. Dešava se u vrijeme dok gradonačelnik Zenice izbjegava brojne sastanke na kojima trebamo razgovarati o rješenjima ključnih problema grada.

Umjesto da se bori za građane, on radije odlučuje uznemiravati ih. Danas mene, a sutra bilo koga drugo.

Video: https://fb.watch/bmarrDk7oR/

Izvor: FB/Arnel Isak