Argumentima protiv obmana: Kasumović i zvanično priznao da je “Špic beton” firma u njegovom vlasništvu!

Argumentima protiv obmana: Kasumović i zvanično priznao da je “Špic beton” firma u njegovom vlasništvu!

U jednom od posljednjih izljeva mržnje prema svima koji nisu dio Kasumovićeve kriminalne hobotnice, a jednom dijelu te hobotnice se upravo sudi na Kantonalnom sudu u Zenici, zenički gradonačelnik se malo “zaigrao” i, vjerojatno u napadu bijesa, zvanično priznao ono što se godinama unazad špekuliše – “ŠPIC BETON” Zenica je firma čiji je on “nezvanični” vlasnik. Drugo ime koje se formalno-pravno vodi kao vlasnik je, prema Kasumovićevim tvrdnjama na FB, samo paravan.

Naime, u svojoj Facebook objavi od 14.06.2022.godine Fuad Kasumović između ostalog izjavljuje: “ Sugrađani, prijatelji, zajedno sa mnom za uređenje moga dvorišta i predmeta koje imam, duže od 20 godina brine se gospodin Ermin Begović”, izjavio je Kasumović.

Uvidom u zvaničnu dokumentaciju nadležnih organa uvjerili smo se da je navedeni gospodin, Ermin Begović, zaposlenik firme “Špic beton” Zenica, u kojoj prima minimalnu plaću koja je zakonom zagarantirana. Sve je jasno i svaki komentar je suvišan.

Tvrdnje Kasumovića i otkrivanje gdje je zaposlen Ermin Begović daju odgovore na pitanje, kako je moguće da cca 80% tendera i javnih radova koji se financiraju iz Budžeta Grada Zenica u posljednjih šest godina dobije, ni manje ni više, nego firma “Špic beton” Zenica.

Za one koji vole da istražuju, neka istraže sve ovo kao i mi, i doći će do šokantnih detalja kako i na koji način je uvezana kriminalna hobotnica koja je specijalizirana za zapošljavanje podobnih, o čemu slijedi nova priča uskoro, kao i o “zakonitom” izvlačenju novca iz Budžeta Grada Zenica.

Izvor: direktno.ba