5 medalja za KK PERFEKT iz Zenice na 7. Međunarodnom karate turniru “BIH VALENTINOVO” 2022. u Tuzli

5 medalja za KK PERFEKT iz Zenice na 7. Međunarodnom karate turniru “BIH VALENTINOVO” 2022. u Tuzli

U subotu 12.02.2022. godine karate klub PERFEKT Zenica je učestovao na 7. Međunarodnom karate turniru *BIH VALENTINOVO* 2022 u Tuzli. Organizator je Karate klub *DO* Tuzla na čelu sa gospodinom Anto Krešićem. Sve pohvale za gostoprimstvo i organizaciju. Učešće je uzelo preko 900 takmičara iz preko 100 klubova iz 8 država.
Karate klub Perfekt Zenica nastupa sa 6 takmičarki i to:
– Merjem Bošnjak
– Amna Kadragić
– Ema Suljić
– Tea Rašić
– Sarah Mlivić
– Lamija Kalabić
Naše djevojke pokazuju iz turnira u turnir sve bolju zrelost, spremnost, znanje i formu. Ukupno su osvojile 5 medalja. Merjem Bošnjak je osvojila zlatnu medalju i prvo mjesto u kategoriji borbe, dok je u katama izborila plasman do polufinala i tu zauzela 4. mjesto.
Amna Kadragić je u borbama izborila i zauzela 3. mjesto i bronzanu medalju, dok je u katama došla do polufinala i tu zaustavljena i zauzela 4. mjesto.
Lamija Kalabić je izborila plasman do polufinala i zauzela 4. mjesto.
Naše starije početnice su osvojile medalje u katama Ema Suljić, Tea Rašić i Sarah Mlivić.
Izuzetno smo ponosni na neše djevojke i njihovu upornost u vježbanju, te trudu i radu i ponosnom predstavljanju sebe, kluba i Grada Zenice.
Ekipu su predvodili trenerica Ivana Džanković i trener Nermin Bošnjak.
Klub krajem mjeseca 26.02.2022. godine ide na turnir *TK OPEN* u Tuzlu, dok 27.02.2022. godine učestvujemo na PRVOM KOLU ZDK LIGE u Žepču.
Ovom prilikom se zahvaljujemo svima što vjeruju u PUT DO PERFEKTA, našu PERFEKT PORODICU i naš karate klub PERFEKT. Klub nastavlja sa svakodnevnim treninzima u svojoj sali u Robnoj kući Bosanka na prvom spratu, te pozivamo sve zainteresovane da nas slobodno posjete.
Lijep pozdrav,

Uprava kluba