Ko o čemu, Kasumović o poštenju: Proziva tuđe porodice, a kad je postavljao svoju suprugu za direktoricu sve je bilo uredu

Ko o čemu, Kasumović o poštenju: Proziva tuđe porodice, a kad je postavljao svoju suprugu za direktoricu sve je bilo uredu

Po ko zna koji put svjedočimo Facebook ratovima koje započinje gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, a nakon Ministarstva za unutrašnje poslove, prešao je na Zavod zdravstvenog osiguranja. Tačnije, u Facebook statusu prozvao je prvog čovjeka ZZO-a Omera Škalju i novog policijskog komesara u ZDK-u Rusmira Šišića, optuživši ih za nepotizam.

Još jednom zenički gradonačelnik pokazuje da mu apsolutno ništa nije sveto te je počeo i sa najličnijim prozivkama, pokrenuvši javni linč protiv porodica javnih službenika, konkretno protiv kćerke policijskog komesara Rusmira Šišića. Zlonamjerno, bez ikakvih konkretnih dokaza i krajnje huškački napada tuđe porodice, dovodeći na taj način u opasnost ličnu sigurnost tih ljudi.

Čini se kako je Kasumović zaboravio kako je on zapošljavao svoju suprugu i nije vidio nikakav problem u tome da ona postane, ni manje ni više, direktorica Javne ustanove Dom zdravlja Zenica. Prema informacijama koje smo dobili, na konkurs za mjesto na koje je postavljena Mersija Kasumović kandidiralo se još nekoliko kandidata, ali s obzirom na to da je mjesto bilo već predviđeno za suprugu gradonačelnika, dokumentacija predata na konkurs je vraćena tim kandidatima, a njegova žena je prošla na konkursu, kako su to i zamislili.

Od tada, do danas Kasumovićeva supruga je naredala aferu Kisik, nekoliko gafova u javnim istupima, ali i više nedolazaka na posao nego svi radnici Doma zdravlja zajedno.

Uredno za te (ne)dolaske na posao prima plaću u visini od 8.000 KM, koju naravno prima iz budžeta, odnosno od novca građanki i građana Zenice.

Naravno, ta činjenica, kao ni činjenica da je u Gradskoj upravi Zenica u toku pretumbavanje pozicija kako bi Kasumović mogao dovesti nove poslušnike i zadovoljiti one koje je i ranije zaposlio na sličan način, ni najmanje ne smeta samoprozvanom kralju Zenice. Njemu su trn u oku tuđe supruge, kćerke, jer to i jeste jedino što zna raditi – prozivati sve, čime pokriva svoj nerad i krivična djela.

Ko je ovdje onda lud?

Izvor: provjereno.ba