Ministar Isak ponovno rješava lokalne probleme: Nakon niza tuđih obećanja, mi ćemo rekonstruisat podvožnjak u Nemili i kupiti pumpu za sprečavanje poplava

Ministar Isak ponovno rješava lokalne probleme: Nakon niza tuđih obećanja, mi ćemo rekonstruisat podvožnjak u Nemili i kupiti pumpu za sprečavanje poplava

Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline već planira nove projekte za novu sezonu radova u ZDK-u, a u okviru planova ministar Arnel Isak inicirao je rješavanje dugogodišnjeg problema podvožnjaka u Nemili.

Riječ je o dugogodišnjem problemu, koji mještanima Nemile otežava svakodnevne aktivnosti, a poseban problem predstavljaju kišni periodi, kada ovaj podvožnjak redovno poplavi. Projektom koji je pokrenuo ministar Isak, odnosno nabavkom pumpe za vodu i rješavanjem odvodnje, poplave u podvožnjaku će postati prošlost, a novi asfalt će riješiti probleme na samoj saobraćajnici.

‘U ovoj godini planiramo novi lokalni projekt, u okviru kojeg ćemo raditi na rekonstrukciji i uređenju podvožnjaka u Nemilskom slivu. To je dugogodišnji problem i već godinama brojni pojedinci, posebno pred izbore, dolaze i obećavaju stanovnicima mjesnih zajednica Nemilskog sliva njegovo rješenje. I Gradska uprava Zenica već godinama spava, zbog čega smo se mi odlučili da ćemo u ovoj godini opredijeliti sredstva i ići u rješavanje problema. Ovo je važno, kako bismo povećali sigurnost svih stanovnika, posebno mladih koji podvožnjak koriste za put od kuće do škole’, kazao je ministar Isak najavivši realizaciju projekta.

Tokom samog projekta bit će riješen problem odvodnje, nakon čega ovaj podvožnjak više neće plaviti u kišnim periodima, te će za te potrebe biti nabavljena posebna pumpa, a bit će urađena i potpuna rekonstrukcija dijela saobraćajnice kroz podvožnjak.

Ministar Isak je, uz ovu najavu, pozvao je i predstavnike mjesnih zajednica Nemilskog sliva na zajedničku saradnju u realizaciji ovog projekta, kako bi cijeli problem bio što brže i efikasnije riješen.

Uskoro će biti poznato više detalja i informacija o ovom projektu.

Izvor: FB/Arnel Isak